StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetputnici druge rase

Dvojica putnika za Njemačku zaustavila polijetanje zrakoplova jer im se nije svidio suputnik u redu, čak su mu pretresli i prtljagu

Piše PSD
1. rujna 2022. - 14:02

Često se na ovim prostorima čuje da su rane još svježe, pa tako i od napada na njujorške "Blizance" 11. rujna. Možda pod tim dojmom, ali i pod utjecajem predrasuda koje odavno ne pripadaju ovom vremenu, dvojica putnika s leta iz Tuzle za njemački Memmingen odgodili su polijetanje aviona za puni sat.

Što je još čudnije, razlog za to bio je što su njih dvojica u posljednji trenutak odlučila odustati od leta jer je s njima u redu navodno sjedio putnik s arapskim državljanstvom. Svi putnici svjedočili su ovoj neugodnoj rasnoj diskriminaciji, izvijestila je jedna od putnica. Ona je dodala da su u avionu pretresli ruksak "Arapina" i da su tek nakon toga poletjeli, piše Oslobođenje koje dodaje da je riječ o muškarcu iz Njemačke i njegovoj supruzi, koja je iz BiH.

image

Iz Wizzaira nisu komentirali incident

AFP

Oslobođenje se o incidentu raspitalo kod aviokompanije Wizz Air, ali nije dobilo odgovor. Međunarodni aerodrom Tuzla potvrdio je informaciju da je let kasnio sat vremena, ali su kazali da nisu upoznati s razlogom kašnjenja.

Očigledno, promijenili su se tehnološki uvjeti letenja, uskoro bi se moglo letjeti i u svemir, ali svijest ljudi i predrasude, kako vidimo, mijenjaju se puno sporije od tehnologije.

25. travanj 2024 12:59