StoryEditor
Hrvatska i svijetOPET SE TRESE |

DVA POTRESA ZATRESLA ZAGREB Nova podrhtavanja u hrvatskoj metropoli, riječ je o popratnim udarima nakon velikog nedjeljnog potresa

Piše Jutarnji list
24. ožujka 2020. - 21:38
CROPIX
U utorak u 20:53 i 20:55 Zagreb su zatresla dva potresa, novi u nizu popratnih nakon onog velikog koji je grad zatresao u nedjelju u 6:24 ujutro, donosi Jutarnji.

- Večeras, 24. ožujka 2020. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca. Prvi, jači potres magnitude M=3.2 prema Richteru dogodio se u 20 sati i 53 minute, dok se drugi slabiji magnitude M=2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20 sati i 55 minuta. Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, stoji u priopćenju Seizmološke službe Hrvatske.

Prema preliminarnom izvješću Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), magnituda prvog popratnog udara, koji je potrajao nekoliko sekundi, bila je 3.7, no seizmolozi EMSC-a su magnitudu dvaput revidirali na niže, prvo na 3.5, a zatim na 3.2, čime su se 'složili' sa hrvatskom Seizmološkom službom.

Zagreb je od velikog potresa magnitude 5.5, koji je izazvao štetu diljem glavnog grada, pogodilo više desetaka popratnih potresa manjih magnituda, a najjači od njih uslijedio je oko pola sata nakon prvoga i imao je magnitudu 5.0, donosi Jutarnji.
#POTRES, ZAGREB
loading...

Izdvojeno