StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFORBES DONOSI |

Dubrovnik među 20 najboljih mjesta za život Amerikanaca u Europi

Piše DV
30. studenog 2020. - 11:31
Čak i ako sudbina Donalda Trumpa ne utječe na vašu odluku, možda razmišljate o životu u inozemstvu ili sanjate o tome da se preko oceana preselite u Europu, ovako počinje tekst u Forbesu o istraživanju koje bi destinacije najradije izabrali Amerikanci kada bi se željeli preseliti u neki europski grad.Na temelju različitih kriterija, uključujući prisutnost međunarodne škole, kvalitetu života, zdravstveni sustav, internetsku vezu, blizinu zračnih luka s međunarodnim letovima, troškove života, aktivnu zajednicu iseljenika i nisku stopu kriminala, organizacija Best European Destinations (EBD) otkrio je svoje ljestvice najboljih europskih mjesta za američke emigrante koji mogu živjeti, investirati, umiroviti se i stvarati nove projekte.
Među 20 finalista izabranih iz prvog izbora od 120 odredišta našao se i Dubrovnik.
Europske najbolje destinacije dio su mreže EDEN Europske komisije ("Europske destinacije izvrsnosti") i njegove najnovije ljestvice - organizirane s onim Amerikancima koji misle napustiti SAD na nekoliko mjeseci, nekoliko godina ili trajno na umu.
"Otkrijte odredišta u Europi najprikladnija za Ameriku, ona s najboljom kvalitetom života, najboljim internetskim vezama za daljinski rad, tako da možete zadržati posao u SAD-u ili pokrenuti svoj mrežni projekt i osnovati svoje poslovanje", predlaže organizacija, donosi Forbes.

Evo što su napisali za Dubrovnik:

Riječ je o nevjerojatnom gradu koji je nadahnuo mnoge umjetnike, dizajnere, scenariste i filmaše.
Preferirano odredište za mlade emigrante (sa međunarodnim sveučilištem), grad također privlači one koji razvijaju turistički projekt ili rade na daljinu u izvanrednom i povijesnom okruženju, uživajući u suncu tijekom cijele godine.
"Dubrovčani imaju snažne i jednostavne vrijednosti usredotočene na gostoljubivost, poštovanje, iskrenost i autentičnost", navodi EBD. Ovaj srednjovjekovni grad, koji se smatra jednim od najljepših u Europi, nudi brojne mogućnosti onima koji su spremni investirati i stvoriti vlastite projekte.
"Zašto ne pokrenete svoj posao planera vjenčanja u Dubrovniku?" sugerira EBD. „Odredište je prepoznato kao jedno od najboljih za vjenčanje, a neki od njegovih hotela svrstani su među najbolje za svadbene svečanosti u Europi.
“Ako ste u mirovini, uživajte u lijenim danima, kulturnim i gastronomskim otkrićima u Dubrovniku i okolici. Ne propustite posjetiti Cavtat, nagrađen za zalaganje za održivi turizam. " u  Forbesu.
25. travanj 2024 04:20