StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOD 1. DO 2. TRAVNJA

Dubrovnik domaćin konferencije o umjetnoj inteligenciji

Piše PSD.
4. ožujka 2020. - 10:43
Ukoliko vas zanima koje su mogućnosti financiranja vašeg inovativnog projekta iz novih EU programa ili samo želite proširiti znanje o umjetnoj inteligenciji, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i energetici, onda je konferencija INNOVATIVE ENTERPRISE CROATIA WEEK 2020. pravo mjesto za vas!
U jeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u Dubrovniku se od 1. do 2. travnja 2020. održava jedinstvena konferencija INNOVATIVE ENTERPRISE CROATIA WEEK 2020., u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Konferencija će okupiti više od 300 sudionika, a tijekom dvodnevnih događanja sudionici će imati priliku čuti predavanja vrhunskih međunarodnih stručnjaka, sudjelovati na poduzetničkim panel raspravama te poslušati priče uspješnih poduzetnika. Kroz stručne rasprave i razmjenu iskustava, sudionici će saznati sve o najnovijim trendovima u umjetnoj inteligenciji, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i energetici. Tijekom konferencije u business lounge zoni bit će predstavljeni najnoviji načini primjene umjetne inteligencije u praksi te će zasigurno biti mnogo prilika za umrežavanje.
Fokus konferencije bit će na financijskim alatima za razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda i usluga temeljenih na konceptu umjetne inteligencije za subjekte, kao što su mali i srednji poduzetnici (SMEs), s ciljem poboljšanja rasta učinkovitosti inovacija. Budući da su mala i srednja poduzeća nositelji prosperitetnog gospodarstva Europske unije, programi kao što su investEU i European Innovation Council od velikog su značaja.
Partneri konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Europska komisija, Enterprise Europe Network i Europski institut za inovacije i tehnologiju.
17. travanj 2024 01:03