StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘ISCRPLJENI SU...‘

Drama na Velebitu sretno završila: spašeni mladi koji su se izgubili bježeći od medvjeda!; HGSS: Moglo je biti kobno

Piše Sanja Žordić/JL
15. siječnja 2023. - 00:08

NAJNOVIJE:

"Uspješno okončana potraga za dvoje mladih planinara, koji su nakon cjelodnevnog planinarenja ne baš pravim putem i "bliskog" susreta s skrenuli sa staze te u strahu i iscrpljeni pozvali pomoć.

U zimskim uvjetima, neiskustvo, neadekvatna oprema i nepoznavanje planine moglo je završiti kobno, ne zbog već zbog niskih temperatura koje vrlo brzo izazovu pothlađivanje pa i smrt. Pazite na sebe." - poručili su iz HGSS-a, prenoseći sretnu vijest.



RANIJE:

Hrvatska gorska služba spašavanja trenutno je na južnom Velebitu u potrazi za dvoje mladih planinara koji su se izgubili bježeći od medvjeda.

Sve o akciji objavili su na Facebooku ističući kako su, prema informacijama kojima raspolažu, planinari iscrpljeni, no neozlijeđeni, javlja Jutarnji.

"Na južnom Velebitu (Bunovac - Štirovac) dvoje mladih naišlo je medvjeda i u bijegu su se izgubili. Prema informacijama kojima raspolažemo planinari su iscrpljeni, neozlijeđeni. Timovi iz HGSS Stanica Gospić na putu su prema lokaciji, a dodatni timovi su u pripravnosti" - objavili su na Facebooku.

 

 

16. travanj 2024 20:23