StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOVODOM 28. GODIŠNJICE SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

DON MIHAEL ČAVLEK I DON ANTE BITUNJAC Svećenici predvode karavanu bikera od Ploča prema Vukovaru

Piše DV
Foto: Ante Šunjić
14. studenog 2019. - 21:06
Dvojica svećenika, don Mihael Čavlek, župnik iz Korčule i don Ante Bitunjac, župnik iz Ploča, predvode kolonu bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ iz Ploča prema Vukovaru, povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, što organizira Moto Klub Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske. Riječ je o tradicionalnoj vožnji motorima od Prevlake (13. studenoga 2019.) do Vukovara (18. studenoga 2019.). Kolona se u četvrtak kratko zadržala u Pločama, gdje su im, već uobičajeno, dobrodošlicu pružili članovi domaćega AMK Racing Teama predvođeni Josipom Barbirom, Tihomirom Toljem i drugim vrijednim članovima. Sudionici kolone su se odmorili i okrijepili na pločanskoj rivi, a prije polaska prema Gospiću, koji je današnja  odredišna točka, zapalili su svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i pomolili se pored kipa svetoga Nikole.

Kolona bikera će se do Vukovara stalno brojčano povećavati, a u Pločama su joj se pridružili članovi MK Neretvanski Gusari iz Ploča, članovi dvaju moto klubova iz Metkovića, Gusari Narenta i Veterani Croatia, te članovi MK Rolers iz susjedne Hercegovine. Među sudionicima je i 65-ogodišnji Ante Rogulj Roša, iz splitskoga MK Vuk samotnjak, koji je do sada svake godine sudjelovao u vožnji od Prevlake do Vukovara. „Nikakvi vremenski uvjeti ni slične poteškoće neće me spriječiti da sudjelujem u ovoj akciji dok god me zdravlje bude služilo. Kiša nam malo stvara probleme, ali to nije u usporedbi s pretprošlom godinom, kada smo se borili s snijegom i poledicom“, rekao je Rogulj. Don Mihael će s bikerima sve do Vukovara, a pločanski župnik će ih pratiti jedan dio puta i vratiti se zbog obveza u župi.

Karavana će se odvoziti u pet etapa (pet dana), a putem se organiziraju doručci, marende  i obroci, te prenoćišta za sudionike. S obzirom na nepredvidivost vremena i događanja, a sukladno propisima, Karavana ima i prateće kombije (logistiku).
 
20. travanj 2024 10:50