StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUPALJEN METEOALARM |

DOLAZI NAM VELIKA PROMJENA, VAKULA UPOZORAVA: ‘Sutra nas čeka još opakije vrijeme‘

Piše Jutarnji list
3. kolovoza 2020. - 09:17
Postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za ponedjeljak, donosi Jutarnji list.

U Zagrebu je jutros oko pola 8 počela padati kiša koja će biti intenzivnija i češća u noći na utorak.
Vjetar će biti većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 stupnjeva Celzijevih, u Dalmaciji i malo viša.

Izdano upozorenje

DHMZ je izdao upozorenja za opasne vremenske pojave, pa je tako narančasto upozorenje upaljeno za sjeverni Jadran, žuto za ostatak Hrvatske osim istočnog dijela na kojem se ne predviđaju opasne vremenske pojave.  

Zoran Vakula u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" za tjedan pred nama najavio je povremene obilne pljuskove s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom. Kazao je i da će u utorak vrijeme biti još opakije.
Na snazi će biti narančasto upozorenje za gotovo cijeli dio Hrvatske zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena te postoji opasnost od bujičnih poplava, kazao je Vakula. Dodao je da će sutra za pojedine dijelove Hrvatske možda biti upaljen i crveni meteoalarm.

Duž obale pljuskovi s grmljavinom

U srijedu većinom oblačno s kišom, a bit će i još malo svježije. U četvrtak promjenljivo, još ponegdje s kišom. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.
I duž obale će u noći na utorak i u utorak biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijih, praćeni obilnijom oborinom. 
U srijedu i četvrtak još mjestimice kiša. U utorak će na sjevernom dijelu Jadrana zapuhati bura koja će se u srijedu proširiti na cijelu obalu, a u četvrtak će oslabjeti, donosi Jutarnji list.
17. travanj 2024 00:29