StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmodernije i bolje

Dok mnogi u ovoj krizi stavljaju ključ u bravu, poznati trgovački lanac ponovno otvara 50 trgovina, i to 10 godina nakon što su proglasili bankrot

Piše dv
6. srpnja 2022. - 07:18

Punih 10 godina nakon što su proglasili bankrot, nekad jedan od najpoznatijih trgovačkih lanaca u Europi "Schlecker" ponovno otvara 50 trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Trgovine bi s radom trebale početi u listopadu ove godine, piše Fenix-magazin.de, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako pišu njemački mediji, "Schlecker" će ponovno otvoriti trgovine u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, no ovaj put s malo drugačijim asortimanom.

Kupci će moći naručivati i online te robu preuzimati u trgovinama. Poduzetnik Patrick Landrock želi znatno povećati domet u odnosu na stari Schlecker. Landrock se proslavio svojom tvrtkom "Kitz Venture", specijaliziranom za ulaganja i pokretanje poslovanja.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, Schlecker je bila njemačka maloprodajna tvrtka sa sjedištem u Ehingenu koja je nekada zapošljavala oko 52.000 zaposlenika. Tvrtku je 1975. osnovao Anton Schlecker. Schecker je brzo postao jedan od najvećih lanaca drogerija u Europi. Dvije godine prije nego je 2012. godine tvrtka otišla u stečaj, prodaja je bila oko 6,55 milijardi eura.

Godine 2012. tvrtka je pokrenula stečaj. Vlasnik Anton Schlecker je osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine i novčanu kaznu zbog namjernog stečaja. Njegova djeca, Lars i Meike, u zatvoru su bili zbog pomaganja i podržavanja. Lars Schlecker u zatvoru je proveo dvije godine i devet mjeseci, Meike Schlecker dvije godine i osam mjeseci.

Kad je Schlecker proglasio bankrot, sudbina "Schlecker žena" obišla je svijet. Schleckerove trgovkinje većinom su bile žene srednjih godina. Ali neke od tih žena u njemačkoj Saveznoj zemlji Baden-Württemberg su preuzele propale trgovine. Same su ih renovirale i uredile tako da izgledaju modernije i privlačnije od ranijih trgovina koje su ostavljale dojam zastarjelosti, same su se brinule za nabavu robe.

19. travanj 2024 01:04