StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNovi trendovi

Dodik: Moj politički izbor je Europska unija, ali nije ni Zapad više što je nekad bio! Sve više naših ljudi se otamo želi vratiti. Europi fali i lider, evo i kakav...

Piše dv
8. studenog 2022. - 07:47

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je socijalno-ekonomsku situaciju u BiH s posebnim naglaskom na egzodus mladih i obrazovanih ljudi, prije svega u zemlje Europske unije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentirajući odlazak stanovništva iz BiH, Dodik kaže da sve više sreće ljude koji žele da se vrate, jer "Zapad nije više što je bio", prenosi klix.ba.

Govoreći o situaciji na Balkanu i u Europi, Dodik je ocijenio da Europa sada nema lidera kakav je bila Angela Merkel.

"Moj politički izbor jest Europska unija, ali je točno i da sam manji entuzijast nego ranije. Mnogi danas u Italiji, Francuskoj, Poljskoj i u Češkoj, gdje su demonstracije, žele izlazak iz EU. Sigurno je da ne želimo da EU dominira nad nama, nego moramo biti partneri", rekao je Dodik.

Na pitanje kako će potrošiti budžet predsjednika RS-a, Dodik je rekao: "Na važne stvari kao što je sanacija škola".

"Mnogi pokvareno komentiraju budžet predsjednika RS-a. Ako budemo imali situaciju da brzo treba intervenirati za liječenje djece u inostranstvu, koristit ćemo sredstva iz budžeta predsjednika. Pomoći ću i kinematografiju, a sve je apsolutno precizirano i transparentno", rekao je Dodik, klix.ba.

24. travanj 2024 18:08