StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTragikomična filmska potjera

Dileri speeda u bijegu smrskali policijsko vozilo i ozlijedili službenu osobu pa, zbog poledice, sletili s ceste. Drogu su, tijekom bijega, bacili u rijeku

Piše PSD
13. siječnja 2022. - 18:10

Dvije osobe iz Vogošće u Bosni i Hercegovini uhićene su zbog sumnje u počinjenje niza kaznenih dijela. I to nije ništa neobično. Međutim, kako tvrdi priopćenje Federalne uprave policije, njihovo privođenje je bilo kao iz filmova. Kako kažu iz policije, dok su ih 'momci u plavom' pokušali sustići, osumnjičeni su sletjeli s ceste, čime je i završena potjera, javlja Sarajevska Sehara, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Dvojac se odbio zaustaviti na upozorenja policijskih službenika, koji su provodili mjere iz svoje nadležnosti te pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila, zbog sumnje da se bave trgovinom opojnih sredstva, navode iz FUP-a. “Na jasna upozorenja policijskih službenika, spomenuta lica su se oglušila, te su se nastavili ubrzano kretati u pravcu policijskih službenika, a tom prilikom su lakše povrijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bijega, osumnjičena lica su u rijeku Bosnu odbacila vrećicu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela”, stoji u saopćenju.

Iz FUP-a kažu da su lica su lišena slobode nakon policijske potjere te slijetanja s puta usljed neprilagođene i brze vožnje a području općine Ilijaš. Dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo je, naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršio pretres vozila koje su privedeni koristili te je obavljena pretraga terena, a tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

“Lica lišena slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojnih sredstava, te da su ista odbacili”, navodi FUP. Osobe su višestruki počinitelji kaznenih djela, a nakon kriminalističke obrade predane su u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, obavijestili su iz ove policijske agencije.

18. travanj 2024 18:44