StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEPILOG TUČNJAVE

Detalji istražnog ročišta u Zagrebu: na njemu bili i Boysi koji su mladiću iz Podstrane nanijeli teške ozljede, svima je određen istražni zatvor

Piše Marko Didić/sd
1. studenog 2022. - 14:54

Od stotinjak BBB-ovaca i pripadnika Torcide koji su sudjelovali u dogovorenoj tučnjavi dviju navijačkih skupina u ulici Isidora Kršnjavog na zagrebačkoj Trešnjevci samo ih je petnaestoro završilo kod istražnog suca. Svima im je i određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, piše Slobodna Dalmacija.

To su oni Bad Blue Boysi koji su nanijeli teške tjelesne ozljede mladom 21-godišnjaku iz Podstrane i Sinjaninu koji je zadobio tešku ozljedu lakta, ali i pripadnici Torcide koji su se pokazali vrlo brutalni prema protivničkoj skupini u kojoj nije bilo tako teško ozlijeđenih. Svaki navijač je imao pod desetak minuta iznijeti svoju obranu kod istražnog suca.

Policija je inicijalno ukupno privela 64 navijača,a radi se o grupi koja je pripremala napad u novom Zagrebu i  o grupi koja se tukla na Trešnjevci. Policija je uhvatili skupinu od šest BBB-ovaca koji su u Novom Zagrebu planirali napad na Torcidu ali su ih savjesni građani preduhitrili jer su sa svojih prozora gledali kako spremaju palice za ozljeđivanje te su o tome obavijestili li policiju koja ih je uhitila i detektirala. Kako njih šestorica nisu ostvarila svoj naum i kako do fizičkog obračuna nije došlo zaradili su samo prekršajne prijave.

Odvjetnici dijela navijača poslanih u istražni zatvor bune se zbog slabog obrazloženja suda. Tvrde kako je dio privedenih uhićen 300 metara dalje od mjesta tučnjeva i to bez navijačkih rekvizita zbog čega ne postoje čvrsti dokazi da su se nalazili na mjestu događaja. 

Od pedesetak privedenih iz obračuna na Trešnjevci,35-oro navijača su već kod svojih kuća jer su pušteni da se brane sa slobode uz kaznene prijave za izazivanje nereda i sudjelovanje u tučnjavi a izrečene su im i mjere opreza javljanja policiji,a oni najbrutalniji su danas završili na istražnom ročištu gdje se odlučivalo hoće li na hlađenje u zatvor ili na slobodu uz kaznenu prijavu.

Navijači su se međusobno fizički sukobili koristeći razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje. U tučnjavi je ozlijeđeno 13 pripadnika Torcide i dvoje pripadnika BBB-a,a najgore su prošli mladi Podstranjanin i Sinjanin.

19. travanj 2024 00:10