StoryEditorOCM

Danas je hladno, ali tek nas sutra čekaju ledene temperature! Minusi duž obale i na otocima, pogledajte prognozu za idućih par dana

Piše Hina, PSD
24. siječnja 2022. - 08:44

U središnjim i gorskim predjelima prijepodne će biti oblačno, povremeno uz snijeg, a zatim se očekuje prestanak oborine i razvedravanje. Na Jadranu i u većem dijelu Slavonije bit će pretežno sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, ponegdje s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na Jadranu od 4 do 8 stupnjeva Celzijusovih. Krajem dana na zapadu osjetno hladnije.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, ponegdje s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom između -1 i 2, na Jadranu od 4 do 8 stupnjeva Celzijusovih. Krajem dana na zapadu osjetno hladnije.

Kako će se razvedriti, u utorak treba računati na niske temperature, i desetak stupnjeva ispod nule. Minusa će biti i duž obale Jadrana pa i na nekim otocima, javlja N1.

Idućih dana vjetar će na Jadranu biti slabiji, danju uglavnom svjeverozapadni, no jutra će i dalje biti prilično hladna, osobito u utorak. Uz većinom sunčano vrijeme temperatura zraka prema vikendu će blago rasti.

image
Split DHMZ

I na kopnu će u utorak ujutro biti najhladnije, a uz uglavnom slab vjetar mjestimice je moguća i magla, osobito sredinom tjedna. Niske naoblake ponajprije će biti na istoku Hrvatske, no oborine će uglavnom izostati. Od četvrtka ponovno posvuda više oblaka.

Vjerojatnost za mjestimične oborine, osobito u gorju i snijeg, opet raste prema vikendu, kada će nestabilnije i oblačnije biti i na Jadranu, u petak uz samo prolazno umjereno jugo, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Razlog je povremeni dotok vlage sa sjevera u prilično hladnom zraku koji dolazi nad središnju i jugoistočnu Europu. Stoga osim kod nas, gdje to u siječnju nije rijetkost, snijega ovih dana ima i u Grčkoj, čak i na nekim otocima, gdje to i nije baš često.

20. travanj 2024 13:47