StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Danas bez vijećničkih pitanja

Piše DML
13. prosinca 2019. - 13:58
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je prihvaćen.
Marko Mišo Mujan postavio je pitanje kakvi su ovo zapisnici i odluke koji su već kompletni, kao da skupštinu vode mediji jer potpuno gube smisao koji je zapravo izrečen. Zapisnici su, tvrde, izvrnuli njegove riječi ili ih uopće nisu zabilježili.
- Ja uopće ne znam jesam li ja tu bio, je li mi se magli ili ja sanjam? - rekao je Mujan. - Nisam ja jedini, kolege kažu da se i njima to događa.
Vijećnik Žuvela s Korčule opravdao je svoj nedolazak prošli put jer se nije mogao ukrcati na trajekt.
Predsjednica Skupštine Vilma Kosović obećala je Mujanu da će se preslušati tonski zapisi s prošle sjednice i ispraviti sve greške.
Prijedlog je Klubova vijećnika HDZ-a i SDP-a da se izostave vijećnika pitanja jer su preopširna. Maro Kristić upozorio je da su vijećnička pitanja odnosno Dnevni red već usvojeni.
- Možemo se jedino dogovoriti da ih ne postavljamo, ali sam protiv jer samo dvaput godišnje mogu postaviti vijećnička pitanja - rekao je Kristić. - Ili da odgovore dobijemo pismeno - predložio je. Vijećnici su ovaj prijedlog jednoglasno prihvatili.
Prešlo se na prijedloge raznih odluka koja su na Dnevnom redu.
Predloženo je u proračunu 31 milijun kuna manje, smanjenje za 4,1 posto, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.
- One uravnotežuju proračun, kao i svake godine završavamo s uravnoteženim proračunom. On pokazuje da smo se kao i svake godine ponašali u skladu s načelom dobrog gospodarstvenika. Predlažem da s ovim izmjenama zaključimo ovu godinu - rekao je župan.
24. travanj 2024 01:15