StoryEditor
Hrvatska i svijetNOGOMETAŠ JOSHUA KIMMICH JE PROMIJENIO SVOJE MIŠLJENJE

Cijepio se jedan od najvećih protivnika cijepljenja u sportu: ‘kada je morao u izolaciju Bayern ga je kaznio odbivši mu od plaće 800 tisuća eura‘

Piše dv
23. ožujka 2022. - 10:40

Jedan od najpoznatijih sportaša koji je bio protivnik cijepljenja protiv koronavirusa je cijepljen. Njemački Bild, naime, donosi da je Bayernov veznjak Joshua Kimmich krajem veljače primio prvu dozu cjepiva.

O Kimmichu se dosta pisalo kada je on odbio cjepivo zbog osobnih razloga, a kada je zbog toga morao u izolaciju Bayern ga je kaznio odbivši mu od plaće 800 tisuća eura - prenose Sportske novosti.

Bavarski klub je početkom sezone donio odluku da neće plaćati niti jednog igrača koji je završio u izolaciji, a odbio je cijepljenje. Kimmich je kaznu dobio dva puta, a krajem studenog je obolio od koronavirusa. Tada je i promijenio mišljenje.

"Bilo mi je teško nositi sa strahom i zabrinutošću u vezi cijepljenja i zato sam bio tako dugo neodlučan. Gledajući unatrag bilo bi bolje da sam se prije cijepio", izjavio je Kimmich u prosincu.

Bild je sada otkrio kako je Kimmich imao termin za cijepljenje krajem studenog, ali to je odgođeno zbog zaraze koronavirusom. Krajem veljače ovaj 27-godišnjak je ipak pristupio cijepljenju.

15. kolovoz 2022 22:06