StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvelike cifre

Cijena vjenčanja neprestano raste, više nije dovoljno u kuvertu staviti 100 eura! Evo koliko će jedan par platiti po gostu, cijena je više od očekivane

Piše dv
29. kolovoza 2022. - 19:40

Svadbe su postale pravi luksuz. U moru inflacije i poskupljenja ni svadbene sale i hrana nisu iznimka, a prate ih i cijene bendova, najma vjenčanica i svega ostalog potrebnog za vjenčanje iz snova, donosi Slobodna Dalmacija.

Maja i Ivan iz Zagreba za Poslovni dnevnik su otkrili kako im je prva svota koju su namijenili za svadbu brzo ispala iz igre. 

- Želje su jedno, mogućnosti drugo, govori par koji je zajedno tri godine. Planirali su svadbu na otvorenome, ali zbog malog broja od 80 uzvanika odustali su od te ideje. 

- Imanja primaju od 120 gostiju nadalje. Nažalost, i većina je svadbenih sala i prostora koje smo kontaktirali namijenjena većem broju uzvanika. Ako nije, onda je potrebno izdvojiti nemalu svotu za najam prostora ili doplatu menija do određenog broja uzvanika- ističe buduća mladenka.

- Svi su nas obavijestili kako će zbog inflacije cijene svadbene večere biti uvećane za četiri, pet, pa sve do 15 eura po osobi, ovisno o mjestu i odabranom meniju. Cijene vjenčanica, ukrašavanja dvorane, fotografiranja… Sve je poskupjelo ili će u vrlo kratkom roku poskupjeti - dodala je. 

Buduća mladenka ispričala je kako ona i zaručnik nemaju ekstravagantne želje već svoju svadbu žele na jednostavan način provesti s najbližima uz dobru hranu i zabavu. 

Dijana Pavković, vlasnica Gastro Globusa potvrdila je da je cijena stolice u restoranu skočila. 

- Cijena menija po osobi tako je s prosječnih 60 eura prošle godine, ove skočila na prosječnih 70 eura, a sljedeće bi godine ta cijena mogla iznositi čak 80 eura po osobi - kazala je. 

- Uređenje sale svedeno je na minimum. Nema više velikih ulaganja u cvijeće, razglas…-  kaže vlasnica Gastro Globusa. voje su troškove nastojali srezati na minimum i Maja i Ivan, pa ipak, svoj će vjenčani dan za 80 ljudi platiti 80 tisuća kuna.

 

19. travanj 2024 01:22