StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJakete u ormare

Čeka nas velika promjena: Dalmacija će biti okupana suncem, vrijeme će biti pravo proljetno

Piše dv
15. veljače 2023. - 07:24

Vedro je duž većeg dijela obale, no u unutrašnjosti zato ima i niskih oblaka i magle, piše N1, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Iz Hrvatskog autokluba stoga upozoravaju vozače da pripaze jer vidljivost na mjestima može biti smanjena. Ističu i mogućnost poledice uslijed niskih temperatura, lokalno u unutrašnjosti ispod -5.

U nastavku dana osjetno ugodnije, osobito u suncem bogatim područjima. Sunce će biti najnaklonjenije Dalmaciji, gdje će temperature rasti do 17, 18, tako da će dojam biti pravi proljetni.

Četvrtak sličan, najsunčanije na jugu, dok sjevernije na moru u noći i ujutro može biti magle. Maglovito će biti i u unutrašnjosti, na mjestima se magla može dulje zadržavati.

Od petka će biti dominantna južina. Duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg oblačnije, kao i u gorju gdje se može potkrasti koja kap kiše. Posvuda osjetno toplije, tempeture će na mjestima približiti brojci 20.

Posve stabilno neće biti niti u danima vikenda.

U subotu prolazno slabe oborine može biti na sjevernom Jadranu i u gorju, u nedjelju moguće i na širem području, piše N1.

19. travanj 2024 14:57