StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUZ KIŠU I OBLAKE

Čeka nas drastična promjena vremena: s 31 Celzijevog stupnja u samo šest dana početak novog tjedna dočekat ćemo na niskih 11 do 15

Piše Dv
22. svibnja 2022. - 15:23

Pripremite se svi meteoropati i oni kojima posao ovisi o vremenu: u sljedećih desetak dana, prema prognozi Norwegian weathera, slijedi nam pravi temperaturni vrtuljak tijekom kojega ćemo s 31 Celzijevog stupnja u samo šest dana početak novog tjedna dočekati na niskih 11 do 15, uz kišu, oblake i atmosferu koja će posjećati na debelu jesen, donosi Jutarnji.

Naime, prema norveškoj prognozi, u Zagrebu bi temperatura u utorak 24. svibnja trebala doseći visokih 31 stupanj, a onda će danima polako padati da bi nas u ponedjeljak 30. svibnja dočekalo snažno zahlađenje s temperaturama od 11 do maksimalno 15 stupnjeva. To će zahlađenje stići već sa sljedećom nedjeljom kad bi najviša temperatura trebala iznositi 16 stupnjeva, također uz kišu dok će u subotu temperatura još biti maksimalno 27, ali uz oblačno vrijeme.

Najviša temperatura u ponedjeljak 30. svibnja tako bi mogla biti jednaka najnižoj u utorak 25. svibnja, što najbolje svjedoči koliko je klima prevrtljiva. Ili pak vremenska prognoza neuvjerljiva.

19. travanj 2024 17:35