StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUBROVNIK: PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ŽIVOG ZIDA

Bunjac: EU je krivac za loše stanje naše poljoprivrede!<br />  

5. svibnja 2018. - 19:37

Na sličan način kao i u mnogim gradovima diljem Hvatske, Živi zid je u Uvali Lapad organizirao druženje s građanima. Nakon predstavljanja programa na stranačkom kongresu u metropoli, predvođeni saborskim zastupnikom Branimirom Bunjcem članovi Živog zida su i Dubrovčane upoznali s poljoprivrednom politikom svoje stranke.

Bunjac je istaknuo kako je terenski rad osnovna metoda rada Živog zida jer tako, kako je dodao, predstavljaju značajan dio svog programa. Ovaj put iz stranke su odlučili naglasak staviti na poljoprivrednu politiku jer smatraju kako je to jedan od prioriteta u razvoju bolje Hrvatske.
- Dovoljno je okrenuti se oko sebe i vidjeti u kakvom je očajnom stanju hrvatska poljoprivreda; vidjeti da povrćari, voćari, mljekari, proizvođači mesa i ostali jednostavno zatvaraju svoje OPG-ove. Oni odustaju od zemlje i sele se u inozemstvo! Glavni krivac su europske integracije i nedovoljno realan tečaj kune. Mnoge su se regije pretvorile u pustoš, čak i Slavonija i Baranja, odnosno regije koje su nekada slovile kao bogati poljoprivredni krajevi. Uvoznici hrane imaju prednost, a Hrvatska ne može propisati carine jer, ako ih i propiše, novci odlaze u Bruxelles jer se granice države smatraju granicama Europske unije. Tako ne možemo zaštiti domaću proizvodnju jer smo preplavljeni uvoznom robom!

Rekao je to okupljenim Dubrovčanima saborski zastupnik Bunjac te najavio kako Živi zid planira zaštiti domaću proizvodnju na način da "sve što Hrvatska može proizvoditi, treba prestati uvoziti".

24. travanj 2024 03:47