StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJOŠ ĆE SE RAZGOVARATI |

BOŽINOVIĆ NAKON SASTANKA S UGOSTITELJIMA: Želimo uskladiti epidemiološke zahtjeve i istodobno omogućiti da ugrožene djelatnosti ostanu isplative

Piše Slobodna Dalmacija
6. listopada 2020. - 19:06
Poslije više od dva sata završio je sastanak članova Nacionalnog stožera s predstavnicima ugostitelja na kojem se razgovaralo o mogućim epidemiološkim mjerama koje bi se uskoro mogle primjenjivati u ugostiteljskim objektima ne bi li se smanjilo širenje koronavirusa, javlja Jutarnji list, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Šef Stožera Davor Božinović rekao je da se razgovori nastavljaju, a sve kako bi se postigao dogovor koji će pomiriti epidemiološke zahtjeve i istodobno omogućiti da pojedine ugrožene djelatnosti funkcioniraju tako da to bude isplativo.
Vjerojatno je da će neke nove mjere, poput nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući i ugostiteljske, zaživjeti kao nove preporuke.

Naime, gosti bi pri ulazu i izlazu iz kafića ili restorana ili kad odlaze u toalet morali imati masku. Također će se inzistirati na udaljenosti stolova od metra i pol te na češćem provjetravanju prostora.
Među novostima moglo bi biti i nošenje maski na otvorenom odnosno tamo gdje ima puno ljudi poput autobusnih i tramvajskih stajališta, ali i na drugim mjestima gdje je veća gužva.

Vjerojatno je da će se nošenje maski propisati i za događanja na otvorenom ako ih bude tijekom zime, prenosi Slobodna Dalmacija.
23. travanj 2024 14:30