StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTVRTKA "CUSPIS"

Berošev poznanik od Ministarstva dobio posao vrijedan 4.5 milijuna kuna, a besplatnim alatom napravili platformu ‘cijepi se‘

Piše Slobodna Dalmacija
15. travnja 2021. - 18:05

Platformu cijepise.zdravlje.hr, preko koje se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv Covida-19, napravila je tvrtka Cuspis. Informaciju je objavio portal Telegram koji piše da su iz Ministarstva zdravstva dosad odbijali odgovoriti na pitanje tko stoji iza platforme s kojom građani od početka imaju problema, prenosi Slobodna Dalmacija

Recimo, na početku građani nisu mogli na njoj prijaviti kronične bolesti, građane je dvosturko obavještavala da je njihova prijava za cijepljenje zaprimljena i tako dalje. 

No, ime Cuspis grupe ostalo je u programskom kodu platforme. Iz koda je također vidljivo da je za izradu platforme korišten besplatan alat WordPress, koji najčešće koriste blogeri.

Telegram je objavio i informaciju da cijela prilagodba informacijskog sustava za cijepljenje protiv Covida stoji 4,467.515.63 kuna.

Pišu i kako je vlasnik tvrtke Cuspis Vinko Kojundžić te da je tvrtka posljednjih godina, odnosno od 2018. kad je Vili Beroš postao pomoćnik ministra, dobro poslovala s ministarstvom zdravstva. 

Prije tri godine su od ministarstva primili nešto manje od 3,5 milijuna kuna, preklani skoro 6,5 milijuna, prošle godine skoro tri milijuna kuna – sve za poslove vezane uz informatizaciju. Ove godine, Cuspis je od ministarstva dosad primio 913.851 kunu i 35 lipa, piše Telegram.

Kujundžić je prošlog ljeta snimljen u društvu ministra Beroša. Beroš je tada, u vrijeme predizborne kampanje, bio u splitskom Crvenom križu, a Kujundžić ga je snimao fotoaparatom. 

Vlasnik Cuspisa tvrdio je tad kako se, na godišnjem odmoru, slučajno našao u isto vrijeme i na istom mjesto s ministrom s kojim se, inače, upoznao tek kad je Beroš postao pomoćnik ministra. I Beroš je potvrdio da poznaje Kojundžića, uz dodatak da tako poznaje i sve osobe i tvrtke koje surađuju s Ministarstvom zdravstva, piše Telegram, a prenosi Slobodna Dalmacija

20. travanj 2024 13:04