StoryEditor
Hrvatska i svijetMINISTAR U SPLITU |

BEROŠ Imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj, ali to ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana!

Piše Dv
23. lipnja 2020. - 15:54
CROPIX
Imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. Svjesni smo činjenice da je novo žarište u Đakovu... To ukazuje na potrebu da budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana. Rast imamo, ali još uvijek nije eksponencijalan'', rekao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon što je obišao KBC Split.

Ministar je istaknuo da je epidemiološki povoljna činjenica da "u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili su oboljeli u različitim gradovima"...

"Ovo je bolja epidemiološka situacija", naglasio je ministar.

Kazao je i kako zdravstvene ustanove moraju imati spremne kapacitete "jer smo se otvorili turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta zaraze.

Na stranici koronavirus.hr objavljeno je kako je trenutno potvrđeno ukupno 2.366 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 30 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije, 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Oporavile su se 2.142 osobe, nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 16 osoba. Do sada je testirano 73.093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata.

Preminulo je stotinu i sedam osoba.
loading...

Izdvojeno

16. rujan 2020 22:16