StoryEditor
Hrvatska i svijet30% PRIMILO DOZU |

Beroš i Capak zadovoljni zbog više od milijun cijepljenih Hrvata: ‘Ovo je dokaz ubrzane dinamike‘

Piše Hina/jl
15. svibnja 2021. - 15:59
Vili Beroš, Krunoslav Capak (arhivska fotografija)  Ronald Gorsic/Cropix

U Hrvatskoj je više od milijun ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv covida-19, riječ je o 30 posto odraslog stanovništva, a milijunta osoba cijepljena je u Brodsko-posavskoj županiji, prenosi Jutarnji list.

"Više od milijun cijepljenih građana, 30 posto cijepljenog odraslog stanovništva i - cijepljenje građana u mojoj Jelsi. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti posebno uspješan dan. Vidimo se u Domu zdravlja Jelsa od 13 sati", napisao je ministar Vili Beroš na svom twitter profilu.

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja, premašio je jedan milijun. Ukupno je  utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 30 posto odraslog stanovništva. Milijunta osoba je cijepljena u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak podsjetio je da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, a već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo je milijun građana.

"Ti podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja", rekao je Capak i zahvalio građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu.

22. lipanj 2021 15:56