StoryEditorOCM

Benzinske pumpe reduciraju broj mjesta na kojima se toči jeftiniji dizel, vozači u nevjerici: Pogledajte što rade!

Piše D.R./JL
2. lipnja 2023. - 17:51

Prema Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 22. svibnja, a koja će vrijediti do 6. lipnja, vozači će litru benzina plaćati 1,32 eura, litra dizela doći će ih 1,24 eura, a litra plavog dizela 74 centa.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju, litra benzina koštala bi 1,54 eura, litra dizela 1,46 eura, a litra plavog dizela 86 centi.

Istovremeno, cijene premium eurosupera 95 kreću se od 1,42 eura do 1,64 eura dok se cijene premium eurodizela kreću od 1,34 do 1,67 eura.

Dok se čeka nova Vladina uredba o najvišim maloprodajnim cijenama naftnih derivata, Dalmacija danas piše da sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se toči obični dizel.

Dalmacija danas kaže da su se u redukciju dali Ina i Lukoil.

Spomenuti medij navodi da je jedna benzinska crpka u splitskom gradskom kotaru Sirobuja značajno smanjila opskrbna mjesta za eurodizel te da je to dovelo do dužih redova. Isto javljaju i čitatelji Jutarnjeg iz Zagreba.

Dalmacija danas piše i da su njezini novinari neslužbeno doznali da postoji mogućnost da se već ovog ljeta na većini crpki ukinu punktovi za distribuciju običnog dizela.

26. rujan 2023 11:16