StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOtišao na ribanje, prevrnuo ga val

Australski ribar porijeklom s Lastova Bart Karlovic spašen nakon što je sedam sati plutao u divljem moru. Otpisali su ga i spasitelji i rodbina...

Piše DV
4. ožujka 2023. - 15:55
Australski ribar Bart Karlovic porijeklom s Lastova spašen nakon sedam sati plutanja u divljem moruScreenshot Youtube/

Ribar iz Altone u Australiji, 68-godišnji Bart Karlovic spašen je  iz divljeg mora nakon što je sedam sati bespomoćno plutao i pivao ne bi li si spasio život. Karlovic, inače s Lastova s kojeg je u Australiju otišao još 70.-ih godina, na ribanje je otišao s manjom barkom, kad ga je iznenada prevrnuo val i odvojio od plovila, barka je odnešena na jednu, Bart na drugu stranu. Uz veliki vjetar i nepovoljne vremenske prilike koje su došle iznenada, Bart Karlovic je s pojasom za spašavanje plutao i koprcao se punih sedam sati. Triput je izgubio svijest, nagutao se mora i počeo iskašljavati krv, a gubio je i snagu. Najprije je počeo plivati prema obali.

-Struje i vjetar bili su presnažni, morao sam stati. Ali nisam htio odustati od života, na kraju sam rekao Bože, ako je došlo moje vrijeme, u redu. Ali nije još" - rekao je Bart koji je nakon spašavanja sa suprugom Kathie, također porijeklom s Lastova, došao u Altonu zahvaliti spasiocima.

-vrijeme je bilo takvo da više nakon sedam sati nije bilo nade. Razmišljali smo kako ćemo morati ići sutradan urediti sve pojedinosti oko njegovog sprovoda, zaista mu nitko nije davao nade. I tad je spašen" - ispričala je za 7News Australia Bartova supruga.

25. travanj 2024 06:03