StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKad ti život okrene leđa

Antun je preživio rat, karcinom i tri moždana udara, a sada su on i njegova obitelj izgubili sve: ‘ Dao mi je unuk jutros 10 kuna. Sve nam je izgorilo, nemamo više ništa...‘

Piše R. P./sd
7. listopada 2022. - 15:25

U manje od pola sata obitelj Kedmenec iz Vinkovaca ostala je bez svega. Pred njihovim očima vatra je progutala sve što su godinama stvarali. Najviše žale što njihova djeca i unuka sada nemaju dom u koji se mogu vratiti. Pokušavajući spasiti stvari, umirovljeni je branitelj skoro izgubio život, prenosi RTL.hr.

Na videozapisu vidimo zgarište obiteljske kuće Ljube i Antuna Kedmeneca. O tragediji koja se dogodila ovoj obitelji slika govori više od bilo kakvih riječi, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Ja ću se i psihički razbolit, fizički sam već bolesna, govorila je ona, a on ju je tješio, a potom rekao:

- Imaš kuću, nemaš kuću. Volio sam i uređivao i dvorište i vrt, sve. Nema više…

Sve je nestalo u manje od pola sata. Marko Lukačević kaže:

- Kad sam primijetio, potrčao sam, došao sam do njih, susjed je već bio uzeo crijevo, pokušali smo crijevom nešto, međutim, kako je toplina izuzetno žestoka, naglo se širio taj požar.

- Dobili smo dojavu o požaru obiteljske kuće, te smo izašli i zatekli požar u razbuktaloj fazi, te smo pozvali pojačanje tako da je požar ugašen s dva vatrogasna kamiona i pet vatrogasaca, rekao je Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci, prenosi RTL.hr.

- Evo što smo spremili, malo svinjokolje, suhomesnatog, sve je izgorilo. Sve je tu, i frižideri. Nemamo ni litru ulja, kilu šećera, ama baš ništa, opisao je Kedmenec ovaj tragični gubitak.

U pomoć je s osnovnim životnim potrepštinama stigao Crveni križ, no to je samo djelić onoga što je obitelji Kedmenec potrebno.

- Isto tako će biti potrebna jedna veća akcija kako bi se ovoj obitelji nadoknadilo ono što su izgubili, a to je krov nad glavom, poručuje Branko Tomić, ravnatelj GD Crveni križ Vinkovci.

Antun, umirovljeni branitelj, preživio je karcinom i tri moždana udara, a živi za svog unuka:

- Svi su me znali u gradu, mene i unuka mog. Kad sam sam odem na kavu, di je unuk? Dao mi je jutros kad sam došo po njega. Evo ti dida 10 kuna. Strašno, zaplakao je nakon tih riječi Kedmenec.

No, u boli stiže i novi životni motiv, opisuje ipak:

- Sad će mi snaja rodit u 11. mjesecu. Curicu ću imat, princezicu, hvala Vam. Strašno, samo ne vrijedi kukat, ne vrijedi ništa. U današnje vrijeme uvijek u takvim tragedijama kad se dogodi, ova Hrvatska ima veliko srce, poručio je Kedmenec za kraj.

Video pogledajte ovdje.

24. travanj 2024 16:56