StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNI NAKON 15 GODINA

Anđelko Vuletić još bez Đukanovićeva odgovora

13. studenog 2016. - 20:09

Za rubriku Vjerovali ili ne zvuči vijest da su crnogorski mediji obilježili neobičnu obljetnicu odnosno podatak da je pjesnik, dramski pisac i pripovjedač Anđelko Vuletić prije točno 15 godina poslao pismo tadašnjem crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću i u njemu tražio pomoć u traganju za osobnim rukopisima koji su tijekom rata nestali iz njegove rodne kuće u Ravnom.
-Kao što Vam je poznato, u napadu na Dubrovnik, jednako tako, stradala je i općina Ravno. U mojoj rodnoj kući nalazio se dio moje književne arhive, ali i neki rukopisi već pripremljeni za tisak. Još dok je trajao rat oko Dubrovnika, dolazio sam na taj teren u svojstvu pregovarača i humanitarnog radnika, pa i u svoju roditeljsku kuću te se zanimao za te rukopise i druge književne papire- napisao je prije 15 godina Vuletić u pismu Đukanoviću te naveo kako je tada dobio "prijeteći odgovor kako se za to ne smije interesirati jer sve to pripada ratnom plijenu te je otišlo put Crne Gore".
Kako smo doznali, književnik čija su djela o rodnom zavičaju, političkoj i mentalnoj slici Balkana, ratu i ideologijama često intonirana kao psalmi, do danas još nije dobio odgovor Mila Đukanovića. Pjesniku koji ima 84 godine želimo da doživi i to, nazovimo ga "deseto čudo na istoku" jer je onu o tzv. devetom čudu već napisao.  

23. travanj 2024 17:59