StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet"ABC" HVALI GRAD |

AMERIKANCI ODUŠEVLJENI DUBROVNIKOM: Ovakva se prilika pruža jednom u životu, imamo cijeli grad samo za sebe

Piše Jutarnji list
30. srpnja 2020. - 07:54
Poznata američka TV kuća ABC poslala je u svoju dopisnicu iz Londona Maggie Rulli u Dubrovnik na tjedan dana kako bi napravila seriju reportaža o američkim turistima u Hrvatskoj, a javila se i u program spomenute televizije.
Kako je voditeljica istaknula, Hrvatska prima američke turiste unatoč EU restrikcijama, iako svi putnici moraju zadovoljiti određene kriterije, piše Jutarnji list.

Novinarka Maggie Rulli na svojim je stranicama napisala kako je Hrvatska prva i jedina zemlja u Europi koja prima američke turiste uslijed pandemije koronavirusa kojom su Sjedinjene Američke Države teško pogođene.
- Nije potrebna samoizolacija za američke turiste, ali je Hrvatska nedavno uvela obvezu da svaki američki turist prije ulaska u našu zemlju mora priložiti negativni test na Covid-19, ispričala je za ABC News.

U razgovoru s jednom Amerikankom doznala je da je odlučila baš doći u Dubrovnik zato što je željela izbjeći ulice krcate turistima, a osobito ulice krcate američkim turistima.

Jedna blogerica koja piše o putovanjima joj je rekla da je Hrvatska zapravo jedno od rijetkih država na svijetu u kojoj se mogla naći sa svojim dečkom iz Europe
- Osjeća se uzbuđenje, ljudi su uzbuđeni što stižu američki turistički dolari, ali se također osjeća u zraku i nervoza kod mještana zbog balansiranja između brige za javno zdravstvo i ekonomije, ispričala je Maggie Rulli.
- Ma pogledaj samo ovaj prizor, mnogi Amerikanci žele doći. Iako mnogi Amerikanci mogu doći, nije to nimalo lako, moraju uložiti puno truda. Jedna Amerikanka nam je ispričala da je put do Hrvatske trajao 20 sati, a ona je morala imati negativan test na Covid star 48 sati i adresu hotela u kojemu će odsjesti. Kaže da se osjeća iscrpljeno i da je bilo jako stresno, ali da se sve isplatilo, ispričala je novinarka za ABC News koja se u program javila s lokacije pokraj mora odakle puca pogled na dubrovačke zidine.

Maggie Rulli pričala je s jednim bračnim parom iz Phoenixa, koji kažu da im je odmor bio prijeko potreban, i da se put i rizik isplatio.

Voditeljicu programa ABC Newsa je zanimalo kako sada izgleda šetnja dubrovačkim ulicama rekavši da je već bila u Dubrovniku, ali da su bile tolike gužve, da su se svi naguravali.
- Svi govore da se ovakva prilika pruža jednom u životu vidjeti ovakav Dubrovnik, turista je puno manje, manje od polovice lanjskih brojki, tek 200 turista iz SAD-a je večeras u Dubrovniku, ali to bi se moglo promijeniti, sve je više letova. Kažu mi da je inače unutar zidina toliko bude turista da se guraju rame o rame, a sinoć smo se tu šetali i praktički smo imali cijeli grad samo za sebe, posvjedočila je Maggie Rulli, piše Jutarnji list.
19. travanj 2024 01:24