StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOZNATI SE OPROSTILI

"Ako mene pitate, jedna je slika obilježila mandat Milana Bandića koji je uvijek delao"

Piše DV
28. veljače 2021. - 12:14
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Kozari Putevima, jednom od najsiromašnijih zagrebačkih naseljaDamjan Tadić/cropix

Stručnjak za odnose s javnošću, Krešimir Macan na društvenim je mrežama objavio fotografiju Damjana Tadića/CROPIX, s potpisom: "Ako mene pitate, jedna je slika obilježila mandat Milana Bandića koji je uvijek 'delao'. Počivaj u miru".

image
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Kozari Putevima, jednom od najsiromašnijih zagrebačkih naselja
Damjan Tadić/cropix

Političarima s ovog područja koji su se oprostili od zagrebačkog gradonačelnika, pridružio se i Branko Bačić, predsjednik HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, riječima: "Umro je Milan Bandić. Bio je osebujan političar, čiji su rad i upravljanje Zagrebom pratile kontroverze i oprečna stajališta! Iznenađivao je svojim radom i postupcima, a tako je i otišao. Usprkos svemu potrebno je uvažavati i respektirati činjenicu da je iza sebe ostavio brojne dobre projekte, zbog čega su ga Zagrepčani šest puta birali za svog gradonačelnika. O njegovoj političkoj i gradonačelničkoj ostavštini vrijeme će najbolje suditi! Obitelji i prijateljima izražavam najiskreniju sućut. Počivao u miru Božjem".

image
Gordana Buljan Flander i Milan Bandić
Facebook/gordana Buljan Flander

Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreb, na svom se FB profilu od Milana Bandića oprostila riječima: "Jako nas je rastužila i šokirala sinoćnja vijest o iznenadnoj smrti našeg dragog gradonačelnika Milana Bandića. Uvijek ćemo ga se sjećati kao ključne osobe ne samo za osnivanje naše Poliklinike, nego i u podršci tijekom 20 godina našeg rada u zaštiti djece. Kao što je bio neumoran u vođenju Zagrebu, tako je bio neumoran i u pružanju podrške našoj ustanovi i djeci - njegova su nam vrata u svim pitanjima zaštite djece uvijek bila otvorena. Tako me je odmah nakon prvog proljetnog potresa u Zagrebu, još na početku pandemije, pitao mislim li da će nam djeca imati problema s mentalnim zdravljem zbog svega što su proživjela i što proživljavaju. Nakon mog potvrdnog odgovora, odmah je reagirao i rekao: 'Osnovat ćemo Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih kojem ćeš ti biti na čelu. Odmah počni raditi. Djeca ne mogu čekati'. Njegov prerani odlazak za našu Polikliniku i za mene osobno nenadoknadiv je gubitak. Iskrena sućut njegovoj obitelji. Počivao u miru".

23. travanj 2024 09:09