StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAČUNI ĆE ISTO DOĆI|

A1 PRIOPĆIO Problemi su bili globalne naravi. Naši svjetski provideri imali su poteškoće...

Piše DV
30. kolovoza 2020. - 21:50
A1 Hrvatska, jedan od vodećih telekoma u državi, danas je bio zatrpan upitima svojih korisnika koji iz raznih dijelova zemlje javljaju o problemima s pristupom njihovim uslugama. Naime, korisnici tog telekoma imali su problema s pristupom internetu na mobilnim i fiksnim uslugama. Oko 19 sati iz A1 javnost su izvijestili kako su poteškoće otklonjene.

- Nedjelja poslijepodne bila neugodna za korisnike A1 usluga zbog otežanog pristupa, a povremeno i za neke korisnike nemogućnosti pristupa internetu na mobilnim i fiksnim uslugama zbog čega iskreno žalimo. Naši stručnjaci poduzeli su sve kako bi što prije otklonili probleme koji su bili globalne naravi. Naime, uslugu pristupa internetu pruža nekoliko globalnih providera. Jedan od njih danas je imao značajnih poteškoća zbog čega su mnogi svjetski web servisi bili nedostupni, a istovremeno milijuni korisnika bez pristupa internetu. Poteškoće u A1 mreži zamijećene su u 12:06 sati. Aktivacijom pričuvnih konekcija i stabilizacijom pružanja fiksnog i mobilnog pristupa internetu u 17:13 pružanje usluge omogućeno je svim korisnicima.
Za vrijeme trajanja poteškoća niti u jednom trenutku nije bilo prekida ostalih telekomunikacijskih usluga.
Iskreno se ispričavamo svim  korisnicima koji su imali poteškoća u korištenju naših usluga - stoji u priopćenju A1 Hrvatska.

No operater odnosno pružatelj usluga A1 nije jedini s kojim su korisnici imali poteškoće. Ništa manje problema danas nisu imali ni korisnici HT-a i OPTIMA-e, no od njih još uvijek ni glasa, dok korisnici javljaju po društvenim mrežama da su ispadanja iz navedenih mreža povremena i dalje i u večernjim satima.
19. travanj 2024 18:04