StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRESS- KONFERENCIJA U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

300 tisuća putnika više nego lani!!!

16. prosinca 2016. - 17:22

-Do kraja godine imat ćemo nešto manje od 2 milijuna putnika, ili oko 300 tisuća više nego prošle godine. Financijski očekujemo više od 30 milijuna kuna dobiti: lani smo imali 55 a ove godine dobit očekujemo u visini 75 milijuna kuna. To nam omogućava da lakše dišemo u kontekstu podnošenja ovih visokih zahtjeva i sredstava koja nam trebaju da izguramo veliku ivesticiju. Naši su rezultati iznad očekivaja i volio bih se pohvaliti da su proizvod moga i truda mojih suradnika, ali moramo priznati da je to slijed tržišnih okolnosti u svijetu i našem okruženju. Sve to rezultiralo je rastom u fizičkim i financijskim pokazateljima puno više nego smo očekivali. Nestabilnost na  
sjeveru Afrike i problemi u Turskoj i Grčkoj očito su rezultirali da na drugom dijelu Mediterana dođe do povećane potražnje. Ali, nipošto ne želim umanjiti rad i trud svih onih koji su na svojim leđima iznijeli dodatni promet u ZL zrakoplova i putnika na dobar način do kraja- rekao je na press konferenxciji u Zračnoj luci Dubrovnik direktor te renomirane tvrtke Roko Tolić i dodao:   
-Ovo nam je bila rekordna i najzahjevnija sezona u kojoj je trebalo prihvatiti sve putnike i promet, a istovremeno imati i vrlo živo gradillište. Novo krilo našeg putničkog terminala objedinjava se u cjelinu i upravo su u tijeku radovi iz natječaja spajanja zgrada a,b,c, te putnički terminal postaje jedna zgrada. Ulazimo dijelom u novu zgradu, a očekujem da ćemo nakon Sv.Vlaha zaživjeti s novim šalterima za registraciju putnika u novoj zgradi, a u zgradi “A” će se raditi na postavljanju automatske sortirnice te kasnije na uparenju tehničkih, informatičkih i svih ostalih sustava koji će omogućiti da pred početak prave sezone imamo zgradu na visokoj razini funkcionalnosti koja će omogućiti opsluženje ukupno očekivanog prometa.
Tolić je naglasio kako je najbolja vijest ove godine odluka europske komisije o dodjeli bespovratnih sredstava: odobreno je 158 milijuna eura, a cijeli projket vrijedi 225 milijuna eura, pri čemu imaju podršku Vlade RH i lokalnih vlasti te najavio:
-Nećemo se zalijetati, ali najavljujemo 6 posto rasta na 2 milijuna putnika. Nema prostora za opuštanje i bit će nam izazovnije i zahtjevnije jer trebat će zgradu prilagoditi našim službama a jedino smo malo zaostali oko pristupne ceste do putničkog terminala. Rade se i nova parkirna mjesta za nove rent- a- car podružnice a nadamo se da će i u 20167. godini više od  65 posto turista dolaziti kroz naša vrata.
Komercijalni je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić o 18- postotnom poveća nju rekao:- Nikad nismo porast kao ove godine. Razlog je turbulentna situacija, terorizam u Bruxellesu, Parizu, njemačkoj, Nici, Istanbulu...a porast je u svim jadranskim zračnim lukama. Godina je počela optimistično uz zimsku promociju mercedesa i porast prometa. Ponukan dobrom prezentacijom nisssan je odlučio prezentirati micru i očekujemo od 9.siječnja veći promet i dvadesetak letova, a u veljači i ožujku još 30 letova, što će poništiti zuimsko mrtvilo. Imamo puno utakmica u nogama,no ne možemo puno toga napraviti iako se rezultati već vide i nakon četiri 4 god uspostavljena je linija tri puta tjeno za Frankurt a imamo i Turkish airlines. No, izgubili smo let za Rim a osobno sam razočaran punjenjem letova za Frankurt i Istanbul. Za slijedeću godinu, ako se tako nastavi, teško će to ostati. Apeliram na te dvije zračneluke koje su povezane s cijelim svijetom: cijena nije opravdanje jer su karte jeftinije nego do Zagreba- ustvrdio je Luetić.
Na konferenciji su govorili i predstavnici partnerskih tvrtki Rombol iz Danske i dubrovačkog poduzeća Trames.

25. travanj 2024 13:03