StoryEditorOCM
Crna kronikaBIVŠA DJEVOJKA JAKŠE CVITANOVIĆA CVIKA

ŽENA IZ SJENE Petra Rašidagić s jednim narko bosom vjenčana i ima dvoje djece, drugoga poslala na dugogodišnju robiju

Piše Slobodna Dalmacija
FOTO: HANZA
19. rujna 2019. - 10:24
Srijedu ujutro Petra Rašidagić (47), supruga dilera Damira Rašidagića (38), provela je u splitskoj policiji gdje je iznijela sve detalje prepada u kojem joj je otet  automobil Renault Scenic iz kojeg je izbačena pod prijetnjom pištolja u utorak malo iza 20 sati na raskrižju na splitskim Brdima, piše Slobodna Dalmacija.

Također je obavljeno prepoznavanje mogućih počinitelja tako što su joj predočene fotografije iz policijske evidencije. Za automobilom sive metalik boje, francuskih registarskih oznaka se traga. - Mogu vam potvrditi kako smo u utorak navečer oko 20,30 sati dobili dojavu o počinjenom razbojništvu uz upotrebu vatrenog oružja. Tijekom srijede očekujemo dolazak oštećene u službene prostorije kako bi se formalizirala kaznena prijava - saznajemo od Ane Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako neslužbeno saznajemo, Petra Rašidagić više od mjesec dana prima prijetnje sa više strana o čemu je već govorila pojedincima u policiji, ali do sinoć nije bilo pokretanja izvida. Njen suprug Damir Rašidagić nalazi se u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama tako da je ona sa dvoje malodobne djece, koje ima s njim, te s kćerkom iz prijašnje veze, laka meta za sve koji smatraju da imaju nepodmirena dugovanja.

S djecom živi u obiteljskoj kući na Brdima, a prepad se dogodio u blizini, na raskrižju Ulice Ivana Raosa i Hercegovačke, neposredno nakon što je izašla vani. Dok je s Renaultom stajala na semaforu, približilo joj se vozilo iz kojeg su izašla dva muškarca i zaprijetili joj pištoljem. Automobilom s kojim su oni došli upravljala je ženska osoba. Kada je Petra Rašidagić izašla iz Renaulta, obojica su ušla unutra, izbacili njenu torbu kroz prozor i odvezli se kao i njihova suučesnica u drugom vozilu. S obzirom da osobne stvari i vrijednosti nisu odnesene, jasno je da se ne radi o klasičnom prepadu zbog pljačke.
Upravo ta okolnost može se povezati s pričama kako su joj već otprije pokušavali uzeti Renault, ali i drugi automobil koji koristi te je čak i izbaciti s djecom iz obiteljske kuće.

Turbulentna zbivanja tek su mali dio burne ljubavne veze započete prije više od deset godina na Korčuli. Petra Rašidagić, djevojačko Gugić, bila u vezi s tamošnjim narko bossom Jakšom Cvitanovićem Cvikom u vrijeme kada je razvijao svoj ilegalni posao.

Nakon prekida, postala glavna svjedokinja USKOK-a protiv njega na suđenju za dilanje heroina. Cvitanović je bio optužen i za prijetnje koje joj je 2008. godine upućivao iz zatvora na Bilicama kako bi izmjenila svoj iskaz. Unatoč tome što su o tome svjedočili na suđenju i Petra i njen svekar, otac Damira Rašidagića, Cvitanović je oslobođen krivnje.
U to vrijeme je u istom zatvoru kao i Cvik bio i Damir Rašidagić koji  je također tvrdio da je izložen prijetnjama jer su on i Petra u međuvremenu postali par. Nakon nekog vremena Rašidagić jer iz sigurnosnih razloga premješten u zatvor u Šibeniku.

U to vrijeme je Petra bila pozvana na sud da svjedoči i protiv Damira, ali se pozvala na status nevjenčane supruge i činjenicu da s njim očekuje dijete. Do poroda nije došlo jer je bebu izgubila zbog stresa i prijetnji. Unatoč svemu, ustrajala je u iskazu protiv Cvitanovića kojem se i verbalno suprostavila u sudnici na jednoj od rasprava. Cvik je za ustrojavanje zločinačke skupine osuđen na osam godina i tri mjeseca zatvora. Krajem 2008. godine su se Petra i Damir, uz dozvolu istražnog suca, vjenčali u šibenskom zatvoru gdje su im svjedoci bili drugi zatvorenici. Nisu dobili dozvolu za konzumiranje prve bračne noći odmah nakon vjenčanja, ali su to kasnije nadoknadili te su u braku dobili dvoje djece.

Njenog supruga Damira Rašidagića zastupa odvjetnik Vinko Gulišija koji je za otimanje vozila saznao iz medija.
- Nisam dobio nikakvu obavijest o naoružanom prepadu, moj klijent je u istražnom zatvoru, protiv njega su podignute dvije optužnice na koje sam podnio odgovore. Vidio sam ga u zatvoru prošli tjedan te mi nije ništa govorio o prijetnjama koje bi dobivala njegova supruga - kazao nam je odvjetnik Gulišija.

Damir Rašidagić je optužen da je 21. lipnja ove godine na splitskom Pazdigradu, u Maslinskoj ulici držao 1,3 kilograma speeda, 577 grama heroina, 467 grama kokaina i 1000 tableta MDMA-a poznatijeg kao čisti ecstasy. Uz to je imao tri digitalne vage i mikser blender s ostacima heroina i prigušivač za pištolj. nađena su i dva pištolja Pietro Beretta, kalibra 7,65 mm i tri spremnika s mecima za što je prijavljen prekršajno, piše Slobodna Dalmacija.

Protiv njega je podignuta i optužnica da je zajedno s bivšim europskim prvakom u boksu I. Š. R. (64) i njegovim rođakom D. Š. (59) u splitskom kafiću “Dišpet” u Krležinoj ulici premlatio M.K.(32). Divljački napad se dogodio 27. ožujka u 22,30 sati, a 32-godišnjak je zadobio tešku ozljedu patele tj.čašice koljena, prijelom prstiju na obje ruke te više udaraca po glavi. Rašidagić u svom dosjeu ima već pet presuda zbog zlouporabe opojne droge, prvu uvjetnu iz 2005. godine, a nakon toga još četiri bezuvjetne zatvorske kazne od kojih posljednja u listopadu prošle godine.

Najviša jedinstvena kazna koju je dobio bila je ona od od sedam godina i dva mjeseca zatvora u lipnju 2012. godine. Na meti USKOK-a našao se 2008. godine kada je završio u pritvoru kao dio organizirane skupine Solinjanina Tonča Barišića Mase.
Svih 17 članova zločinačke udruge je optuženo i osuđeno za zaradu od 900.000 kuna na dilanju heroina i kokaina. Za Rašidagića, inače Velolučanina, upravo USKOK je tvrdio kako je preuzeo posao s drogom na Korčuli nakon što je  uhićen Jakša Cvitanović. Osuđen je tada i za držanje puškomitraljeza i revolvera Amadeo Rossi. 
24. travanj 2024 17:21