StoryEditorOCM
Crna kronikaPROŠLOTJEDNI REKORDERI |

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola 47-godišnjak će platiti 10 tisuća kuna, a 22-godišnjak odbio test na drogu pa sebi ‘olakšao‘ špag za 15 tisuća kuna

Piše dv
24. kolovoza 2020. - 11:06
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno, stoji u tjednom izvješću Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske.

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg izmjerena je u večernjim satima 20. kolovoza, 47-godišnjaku koji je na dijelu Jadranske magistrale u mjestu Zaton pokraj Dubrovnika zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna izrečena je 22-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u ranim jutarnjim satima 22. kolovoza zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Opuzenu kada je odbio testiranje na droge te je kod njega tom prilikom pronađena i manja količina marihuane.

Vozač je isključen iz prometa, a pronađena droga je uz potvrdu oduzeta. Osim po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama 22-godišnjak je sankcioniran i sukladno Zakonu o suzbijanju droga te mu je izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
20. travanj 2024 07:00