StoryEditor
Crna kronikaKRIM ISTRAŽIVANJE|

ZBOG LIHVARSKIH UGOVORA I IZNUDE Grubišić nedostupan policiji koja poziva žrtve iznude da se jave

Piše DV
8. listopada 2020. - 12:39
Dubrovnik, 260820. Dubrovacki poduzetnik Dragan Grubisic jutros je priveden na sud, navodno pod sumnjom u iznudu i sklapanje lihvarskih ugovora.CROPIX
Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđeno je da je 57-godišnji muškarac, koji je krajem kolovoza ove godine uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela „Iznuda“ i „Lihvarski ugovor“, počinio veći broj kaznenih djela „Lihvarski ugovor“ i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u neočiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.

Osumnjičeni je trenutno nedostupan policiji, a kaznena prijava protiv njega je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da nam se s punim povjerenjem obrate.
loading...

Izdvojeno

08. listopad 2020 12:40