StoryEditor
Crna kronikaIZVJEŠĆE ZA PROMET |

ZAPAMTIT ĆE TU VOŽNJU Muškarac (33) ‘mrtav-pijan‘ zaustavljen na Batali pa ‘zaradio‘ kaznu od 10 tisuća kuna

Piše Dv
11. listopada 2021. - 12:25
Nikša Stipaničev/Cropix

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su također četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 420 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 205 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 61 mjera poduzeta je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 10 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 5. listopada, 33-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Batali u Dubrovniku.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

item - id = 1134087
related id = 0 -> 1121930
related id = 1 -> 1110491
13. listopad 2021 12:53