StoryEditor
Crna kronikaIZVJEŠĆE O PROMETU |

VOŽNJA POD UTJECAJEM ALKOHOLA Dubrovčanin ‘lakši‘ za 10 tisuća, a Pločanin za gotovo 17 tisuća kuna

Piše dv
12. listopada 2020. - 11:26
arhiva
Najveća koncentracija alkohola od 1,83 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 6. listopada 54-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, stoji u tjednom izvješću o prometu Policijske uprave dubrovačko - neretvanske.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.800,00 kuna izrečena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u večernjim satima 9. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića u Pločama kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,09 g/kg.

Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, da nije koristio sigurnosni pojas, da nije kod sebe posjedovao vozačku dozvolu i za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio pomagala upisana u vozačku dozvolu.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na općinski sud gdje mu je izrečena gore spomenuta novčana kazna.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.
loading...

Izdvojeno

14. listopad 2020 11:36