StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDAN NA PROMETNICAMA

Vozio s 2,1 promila i zaradio 10 tisuća kuna kazne

Piše dv Foto: arhiva
4. studenog 2019. - 11:27
U mjestu Baćina kod Ploča na državnoj cesti D-8, u ponedjeljak, 28. listopada, oko 19,40 sati, 43-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka izmjerena je koncentracija alkohola od 2,01 g/kg. Vozaču je uručen prekršajni nalog u visini novčane kazne od 10 tisuća kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu, stoji u policijskom izvješću PU Dubrovačko-neretvanske.
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 806 represivnih mjera, od kojih su 582 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 18 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
25. travanj 2024 03:45