StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Vozač u Gružu napuhao skoro dva promila, a zbog ‘čašice više‘ ostalo mu je manje novaca u takujinu

Piše Dv
19. rujna 2022. - 15:42

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 695 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 248 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 104 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je u noćnim satima 15. rujna, 57-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Andrije Hebranga.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

18. travanj 2024 03:51