StoryEditor
Crna kronikaIZVJEŠĆE ZA PROMET |

Vozač (45) teretnog vozila ‘napuhao‘ skoro 1,3 promila, a 22-godišnjak u Opuzenu ‘zaradio‘ kaznu od 10 tisuća kuna

Piše Dv
19. travnja 2021. - 11:32
Josko Supic/Cropix

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 567 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 285 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 70 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 35 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 17 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Lozici

Najveća koncentracija alkohola od 1,26 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 15. travnja, 45-godišnjaku koji je s teretnim vozilom splitskih registarskih oznaka u Lozici, na kolniku nerazvrstane ceste isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od pet tisuća kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „C“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća novčana kazna izrečena je u Opuzenu

Najveća novčana kazna od 10.200,00 kuna izrečena je 22-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 18. travnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pri tom kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 10.200,00 kuna.

13. svibanj 2021 11:28