StoryEditorOCM
Crna kronikaSUMNJA NA KAZNENO DJELO

Užas u Novoj Gradiški: uhićeni su roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se u Klaićevoj bori za život, curica je u izrazito kritičnom stanju

Piše DV
2. travnja 2021. - 10:47

Nakon što je u bolnicu u Novoj Gradiški u srijedu zaprimljena teško ozlijeđena dvoipolgodišnja curica, koju su potom zbog ozbiljnosti ozljeda glave, koja joj je smrskana, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, gradiška policija uhitila je oca i majku, piše Jutarnji.

Kako doznajemo, od sinoć se u policijskim prostorijama nalaze 24-godišnja djevojka i 27-godišnji partner, inače roditelji ukupno četvero djece, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a ukoliko dođe do promjene zdravstvenog stanja djeteta, s obzirom da je u kritičnom stanju i liječnici se bore za život djevojčice, doći će i do prekvalifikacije djela.

Ostalo troje djece su, nekoliko sati prije uhićenja roditelja, rješenjem Centra za socijalnu skrb smješteni u udomiteljsku obitelj.

Djevojčica i dalje kritično i vitalno ugrožena

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić gostovao je na N1 televiziji i potvrdio da je dvoipolgodišnja djevojčica i dalje kritično i životno nestabilno te da se nalazi u moždanoj komi.

Na pitanje s kakvih je ozljedama djevojčica zaprimljena, ravnatelj kaže kako je curica u trenutku prijema već bila na mehaničkoj ventilaciji i s teškim ozljedama. "Mi se u Klaićevoj susrećemo sa svakakvim slučajevima, ali ovakvi nas uvijek šokiraju", rekao je.

Upitan je li djevojčica bila zanemarivana, Roić kaže da se može posumnjati na to na temelju indicija i ozljeda na tijelu, ali da to trenutno ne može potvrditi.

"Nadležne institucije će ući u ovaj slučaj i već su u akciji kako bi rasvijetlile okolnosti", rekao je Roić i dodao kako se slučajem bave nadležni centar za socijalnu skrb, ali da su o svemu obaviješteni i Pravobraniteljica za djecu i Ministarstvo.

"Idući sati su kritični i dijete je izravno vitalno ugroženo. Naš zadatak je poduzeti sve korake koje današnja medicina može napraviti da bi se situacija poboljšala", rekao je.

25. travanj 2024 09:27