StoryEditor
Crna kronikaGOSPODARSKI KRIMINAL

UTAJA U PEKARNICI Direktor se okoristio za najmanje 550 tisuća kuna, 'zaboravio' platiti porez na dobit...

Piše DV
16. kolovoza 2019. - 13:53
Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, odgovornom osobom – direktorom trgovačkog društva iz Dubrovnika koje se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je od srpnja 2015. godine do studenog 2018. godine počinio niz djela gospodarskog kriminaliteta kao što su kaznena djela računalno krivotvorenje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, utvrđena je sumnja da je 35-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u spomenutom vremenskom razdoblju, nakon izdavanja i naplate računa koje nije fiskalizirao u informacijskom sustavu trgovačkog društva, naknadno izbrisao više od 180.000 naplaćenih artikala te u račune potom unosio samo jedan najjeftiniji artikl nakon čega je takve račune fiskalizirano.


Na navedeni način osumnjičeni je sebi pribavio imovinsku korist od najmanje 550 tisuća kuna, dok je državni proračun oštetio za iznos od oko 95 tisuća kuna po osnovu neplaćenog poreza na dobit.


Policija je protiv osumnjičenog podijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
loading...

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 01:39