StoryEditor

Uhićen otac napadača s Markova trga, policija našla oružje u njegovoj kući

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
13. listopada 2020. - 10:32
Zeljko Puhovski/CROPIX
Baš kao što je jutros glavni ravnatelj policije Nikola Milina otkrio da je policija u domu Bezukovih u kutinskom Kletištu pronašla veću količinu oružja i streljiva, te navode detaljnije su pojasnili iz PU sisačko-moslavačke. 

Nakon višesatnog pretresa dviju nekretnina i velikog imanja s gospodarskim objektima u Kletištu i Krajiškoj Kutinici, policajci su u prisutnosti obitelji iznosili velike vreće u kojima se nose dokazi. Po obliku pojedinih vreća dalo se odmah naslutiti da se u njima kriju ratne uspomene, a što je sinoć zabilježio i fotograf Cropixa.

Očito s uspomenama iz Domovinskog rata i 22-godišnji Danijel krenuo je u suludi pohod na Markov trg gdje je ispalio rafal iz automatske puške i pritom ranio policajca i ugrozio živote još dvojice njegovih kolega kao i osoba u zgradi dok je pucao prema fasadi. Nakon toga se ubio na Tuškancu iz drugog oružja, pištolja, a sudski nalog za pretres doma i prostorija koje je koristio nadomak Kutine otkrile su da je oružje koje je ponio sa sobom u Zagreb, samo kap u moru, piše Jutarnji list.

- Po nalogu suda na dvije adrese u mjestu Kletište i Krajiška Kutinica obavljene su pretrage doma i drugih koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva.

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 59-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke - kažu iz sisačke policije.
Uhićenje Danijelova oca je samo dodatni uteg na tragediju koja je snašla tu obitelj u manje od 24 sata.
loading...

Izdvojeno

21. listopad 2020 20:48