StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA PRIOPĆILA:

U tjedan dana na granici ulovili 51 osobu s drogom

Piše Silvia Rudinović Foto: Silvia Rudinović
31. srpnja 2019. - 13:22
U proteklih tjedan dana, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zatečena je 51 osoba u posjedu manjih količina marihuane, amfetamina, ketamina, hašiša, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga. Radi se o 10 hrvatskih i 41 stranom državljanu kod kojega je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Ploča, Pelješca i Konavala. Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.
 
Mobilni centar za prevenciju

U sklopu projekta Sigurna turistička sezona, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zajedno sa stranim policijskim službenicima iz Kine i Koreje, jučer su boravili na području poluotoka Pelješca (Ston i Orebić) te su građane i turiste upoznavali sa specijalnim vozilom za preventivne aktivnosti tzv. mobilni centar za prevenciju.

Radi se o kombi vozilu koje je doniralo njemačko ministarstvo unutarnjih poslova, a koje se koristi isključivo za provedbu preventivnih aktivnost i posjeduje posebnu opremu za projekciju audio-video sadržaja. Danas će policijski službenici izložiti vozilo na platou Pile i na rivi u Cavtatu, a idućih dana obići će otok Korčulu, 1. kolovoza, te Dolinu Neretve, 2. kolovoza.  Posjetom navedenog vozila građani i turisti mogu dobiti savjete o samozaštitnom ponašanju, vidjeti koje preventivne aktivnosti provodi policija, ali i uzeti korisne letke i brošure.
18. travanj 2024 17:31