StoryEditor
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

U proteklom tjednu u 14 prometnih nesreća šest osoba ozlijđeno<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/share/clipdata_181231_114304_999.sdoc-->

Piše DV Foto: DV
31. prosinca 2018. - 12:49
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 275 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“. Tako je 135 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 15 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 10 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 13 mjera poduzetih prema vozačima koji su izvršili nepropisno pretjecanje.

Na kraju napominjemo da će policija tijekom novogodišnje noći, u cilju preveniranja prometnih nesreća, pojačano kontrolirati promet te će posebno prekršajno sankcionirati vožnju pod utjecajem alkohola. Stoga molimo sugrađane da se suzdrže od konzumiranja alkohola ukoliko upravljaju vozilima te svima želimo sigurnu i sretnu Novu 2019.godinu.

loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 00:53