StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA

U prometnoj nesreći u Vidu jučer teže ozlijeđeno dijete

Piše DV
3. lipnja 2019. - 12:47
U jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se u 14,15 sati dogodila u mjestu Prud u Metkoviću, teže je ozlijeđeno dijete. Policija javlja kako je dijete neoprezno prelazilo kolnik, na dijelu ceste gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a u tom trenutku je naišlo osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka te je došlo do udara. Nakon ukazane liječničke pomoći dijete je prevezeno u splitsku bolnicu gdje je zadržano na daljem liječenju.

Inače, u proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 358 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 147 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 35 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, pet osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i tri osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja, Policijska uprava izdvaja 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 10 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.
24. travanj 2024 07:22