StoryEditorOCM
Crna kronikaSUTRA EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

U prometnoj kod skretanja za Bosanku teško ozlijeđen biciklist, sutra policija u posebnoj akciji

Piše DV
18. rujna 2018. - 13:50
Kod skretanja za Bosanku, jučer poslijepodne teško je ozlijeđen biciklist, državljanin Turske. Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se iz smjera Dubrovnika skretao je ulijevo, na cestu za Bosanku, i pritom oduzeo prednost prolaska 42-godišnjem biciklistu koji se kretao iz suprotnog pravca. Vozač bicikla pao je na kolnik zadobivši teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je u dubrovačkoj bolnici. Vozača osobnog automobila čeka kaznena prijava.

Iz policijske uprave podsjećaju na Europski dan bez poginulih u prometu, koji će biti obilježen sutra, 19. rujna, pojačanim preventivno-represivnim aktivnostima. Dakle, policija će sutra cijeli dan pojačano sankcionirati najteže prometne prekršaja vezane za četiri ubojice u prometu (brzina, alkohol, droga i sigurnosni pojas) na području čitave Županije.

U proteklom tjednu, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 24 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba poginula, u 16 nesreća je bilo ozlijeđenih, od čega je osam osoba teže, a 13 lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom, zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 863 represivne mjere, i to 357 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 106 mjera zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 104 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 60 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 23 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
20. travanj 2024 16:18