StoryEditor
Crna kronikaPOLICIJSKA UPRAVA DNŽ |

U obiteljskoj kući 21-godišnjeg Metkovca pronađena marihuana i digitalna vaga

Piše dv
27. travnja 2021. - 11:22
PU DNŽ

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju kako je jučer u poslijepodnevnim satima, temeljem naredbe Općinskog suda u Metkoviću, pretražena je obiteljska kuća 21-godišnjaka kada su pronađene dvije plastične vrećice u kojima se nalazilo preko 200 g marihuane, digitalna vaga s tragovima marihuane i 7 g bijele praškaste tvari koja je poslana na vještačenje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak drogu nabavio s ciljem njene dalje preprodaje konzumentima na području Metkovića.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz PU navode i kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 55-godišnja državljanka Italije osumnjičena za kazneno djelo „Sprječavanje dokazivanja“

Naime, sredinom travnja zaprimljena je dojava 63-godišnjaka da je na zemljištu njegove supruge nepoznata osoba na stablima masline i pitospore izbušila rupe u koje je ulila nepoznato sredstvo. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj navedenog 57-godišnjak koji je nadležnom državnom odvjetništvu prijavljen za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“

Potom je Policijsku postaju Ston kontaktirao 35-godišnjak koji je prijavio da mu se  telefonski obratila spomenuta talijanska državljanka koja je od njega tražila da promjeni iskaz koji je ranije dao policiji, a temeljem kojeg je osumnjičen 63-godišnjak, te mu tom prilikom rekla što treba iskazati prilikom mijenjanja iskaza. Za isto mu je obećala nagradu, a sve kako bi otežala dokazivanje u postupku protiv 63-godišnjaka koji je član njene obitelji.

Osumnjičena je kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

13. lipanj 2021 03:42