StoryEditor
Crna kronikaOPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU: "SPORTSKA PARNICA"

Treća odgoda: Kristić nije došao zbog visokog krvnog tlaka i- proljeva

13. studenog 2018. - 15:29

Na Općinskom sudu u Dubrovniku došlo je do već treće odgode rasprave po privatnoj tužbi Joze Ostojića protiv Igora Žuvele, Ivice Sentića, Ante Milojevića i Mara Kristića. Žuvela, Sentić i Milojević se terete da su počinili kaznena djela prisile i prijetnje u sklopu grupe, dok se Kristić tereti za poticanje počinjenja tog kaznenog djela koje se dogodilo u Županijskom nogometnom savezu.

Ovaj put, do odgode je došlo jer su optuženici Sentić i Kristić dostavili liječnička opravdanja. Konkretnije, Sentićev je odvjetnik dostavio potvrdu prema kojoj je optuženik bolestan od dijabetesa te mu je nužno kardiovaskularno ambulantno liječenje, a liječnik mu je preporučio potpuno izbjegavanja stresa. Odvjetnik Mara Kristića je dostavio liječničku potvrdu prema kojoj njegov klijent ima vrlo visoki krvni tlak i proljev, zbog kojih tegoba je u nemogućnosti nazočiti sudskoj raspravi.

Prema optužnom prijedlogu, Žuvela, Sentić i Milojević su 27. svibnja 2011. oko 12,15 sati u dubrovačkpoj Sportskoj dvorani ušli u Ostojićev ured tehničkog tajnika Županijskog saveza sportova, dok je Kristić "čuvao stražu" ispred tog ureda. Na zahtjev Ostojića odbili su se udaljiti iz tog prostora, nego su, naprotiv, okrivljenici prijeteći Ostojiću tražili da on napusti svoj ured. No, kad je on to odbio Sentić mu je zaprijetio "Napusti prostoriju isti tren, ovo je pitanje života i smrti, na vrijeme sam te upoznavao da napustiš Pera Vićana, ali nisi htio slušat'. Ako ne izađeš dragovoljno, ne znam u kakvom ćeš stanju odavde izaći. Ti znaš da nam ne trebaš ti nego Pero Vićan. Već snmo dva puta dolazili ali nisi htio surađivati".

Podsjetimo, do ranijeg je odgađanja došlo uslijed činjenice da je Kristić obnašao funkciju saborskog zastupnika, a kad se mislilo da će sudska rasprava konačno početi, uslijedile su odgode. Ovaj put je sutkinja Općinskog suda u Dubrovniku, vidno ljutita, naglasila odvjetnicima kako im klijenti imaju dovoljno vremena za sve liječničke preglede do idućeg termina rasprave početkom prosinca. 
 

03. kolovoz 2021 22:30