StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET 32-godišnjak 'napuhao' 2,3 promila, a 36-godišnjak jurio 238 kilometara na sat! 

Piše PSD.
19. studenog 2018. - 11:54
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet osoba je teže, a četvero ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 672 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 290 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 114 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.  

Vozio pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 32-godišnjaku koji je, tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 18. studenog, oko 3 sata zaustavljen na Boninovu u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.  Daljom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole te da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici 32-godišnjak je doveden u prostorije policije te je u jutarnjim satima, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Na autocesti A-1 izmjerena brzina od 238 km/h

Na dijelu autoceste A-1 u subotu, 17. studenoga, oko 10,40 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 36-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Audi, koji se kretao brzinom od 238 km/h (umanjeno za 10%-214 km/h), odnosno 94 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 
18. travanj 2024 17:42