StoryEditor
Crna kronikaPOMORSKA POLICIJA OBAVILA MEDICINSKI TRANSPORT TEŠKO OZLIJEĐENOG RIBARA KOD MOLUNTA

Spašen teško ozlijeđeni ribar

20. ožujka 2019. - 12:45
Službenici Pomorske policije Dubrovnik u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), rano jutros izvršili su hitan medicinski transport (MEDICO) ribara, koji je zadobio teške tjelesne ozljede tijekom ribolova sa kraja, nedaleko naselja Molunat.

Sukladno izvještaju nadležne Lučke kapetanije Dubrovnik, MEDICO akcija je započela jutros 20. ožujka u 6.25 sati, nakon što su službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv jednoga od dvojice ribolovaca, I.R. i I.S., hrvatskih državljana, koji su za jednog od njih prijavili tešku ozljedu u vidu loma noge te zatražili medicinsku evakuaciju sa pozicije ribolova, na obalnim sikama uz obalu prema otvorenome moru, južno od naselja Molunat, u smjeru Vitaljine.

Budući da je djelatnicima Hitne medicinske pomoći Konavle zbog konfiguracije terena dolazak na poziciju bio nepristupačan, iz MRCC Rijeka u suradnji sa Pomorskom policijom Dubrovnik, angažirana je Policijska brodica, kojom su dvojica ribolovaca jutros u 7.45h evakuirani sa pozicije te nedugo potom, u 08.05h prevezeni u luku Molunat. Ozlijeđenoga su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Konavle, čime je ova akcija uspješno okončana.

Dvojica ribolovaca na poziciju ribanja, odnosno, nesreće pristigli su kopnenim putem, pješice, a tijekom trajanja akcije vremenski uvjeti na moru bili su povoljni.

Izdvojeno

28. siječanj 2021 06:32