StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAGA DUGA 11 GODINA!

Slučaj koji će ući u anale HR kriminalistike: ‘Slavojka nije nestala, znamo tko ju je ubio!‘

Piše Marin Dešković/jl
23. rujna 2022. - 14:13

U listopadu 2011. godine, tada 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin, nestala je pod nepoznatim okolnostima na području Trešnjevke gdje je i živjela te posjedovala stan. Skoro točno 11 godina kasnije, misterij njena nestanka otkrit će nevjerojatan zločin koji bi mogao ući u anale hrvatske kriminalistike.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, nakon dugotrajne i vrlo zahtjevne istrage, kriminalisti zagrebačke policije dana su podnijeli prijavu zbog ubojstva Slavojke Senišin te uhitili osobu koju smatraju njezinim ubojicom. Riječ je o njezinome prvome susjedu koji je, vrlo brzo nakon nestanka umirovljenice, sa svojom obitelji uselio u njezin stan te od tada tamo žive, objavio je Jutarnji list. 

Kako smo doznali u ulici u kojoj su živjeli i navodni ubojica i njezina žrtva, oboje su godinama živjeli u kući koja je imala dva stana. Međutim, nakon nestanka, navodni ubojica, koji je u stanu živio sa svojom suprugom, dvoje djece i ocem, jednostavno se "proširio" i na stan nestale Senišin.

To je učinio, kako smo vidjeli u zemljišnim knjigama, temeljem Ugovora o kupoprodaji koji je prezentirao sudu, i u kojemu je naveo da je 2005., dakle pet godina prije njezinoga nestanka, od Senišin kupio stan. Na osnovi toga Ugovora, za koji policija sumnja da je krivotvoren, navodni ubojica je 2016. zatražio uknjižbu na stanu nestale umirovljenice. Međutim, faktičko preuzimanje stana, tvrde susjedi s kojima smo razgovarali, dogodilo se skoro odmah nakon njezinaa misterioznog nestanka.

16. travanj 2024 03:19